Cea de-a 17 ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus- Carte de învăţătură se va desfăşura între 18 şi 22 noiembrie la complexul Romexpo din Capitală. 

Târgul are 380 de expozanţi, iar invitatul de onoare al ediţiei este Belgia.

Inaugurarea oficială a celui mai mare târg de carte din România va avea loc joi, de la ora 18.00, la Pavilionul Central al Romexpo. De asemenea, ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus are două secţiuni în premieră. Secţiunea Carte- Film inaugurată în cadrul proiectului „Zilele Cărţii Europene” cuprinde o expoziţie de cărţi transpuse pe ecran de-a lungul timpului şi un spaţiu de proiecţie unde pot fi vizionate secvenţe din ecranizări. Secţiunea Trans-europeană „Dunărea” susţine noua stategie UE pentru Regiunea Dunării, ca parte a Stategiei UE 2020. Secţiunea cuprinde o expoziţie de biodiversitate, arheologie, istorie, artă, etnografie, eco-turism, dar şi concursuri de cultură generală pentru public şi identificarea de parteneriate pentru proiecte europene în cultură, educaţie şi turism.

GAUDEAMUS  /2010Spectacol la Romexpo pentru C.N.R.UNESCO DESFASURATOR

A – Cuvantul de inceput

B – DANSURI SI CANTECE POPULARE ROMANESTI:

– Ansamblul ,,Romanasul al Palatului National al copiilor”- prof. Valentina Zarioiu.

Organizator Gh. Leasa –Sef de Orchestra de la Casa de  Cultura a Studentilor.

C – MUZICA POPULARA: 

– Interpreteaza : Nicolae Vicol

D – CANTECE POPULARE DIN ZONA MARAMURESULUI ISTORIC:

– Interpreteaza : Mariuca Verdes

– COLINDE:  Mariuca Verdes si  Nicolae Vicol interpret desavarsit, Directorul artistic al Asociatiei Meridiane Socio-Culturale.

F – PREZENTARE DE COSTUME STILIZATE DE INSPIRATIE FOLCLORICA – creator: Dana Ardelea

By | 2017-11-29T13:05:55+00:00 noiembrie 22nd, 2010|2010|0 Comments

Leave A Comment