CONFERINTA UNIFERO 22 iunie 2012

Desi suntem in plin sezon estival, reusim sa atragem atentia asupra punctelor fierbinti ale evenimentelor care se desfasoara frenetic in capitala tarii. Va ramane consfintita in analele miscarii femeilor romance din tara si din afara ei organizarea celei de-a V-a Conferinte UNIFERO, sub un titlu sugestiv: „Femeile, independente prin educatie -Tehnica artei de a educa pentru societatea sec XXI”.

In parteneriat institutional cu Universitatea Romana Americana, Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radiodifuziune, Centrul pentru Cercetare, Resurse si Studii Europene, Societatea “Romanca” din Anglia, editura ANAMAROL, organizatia Meridiane Socio Culturale si firma REEA. Alti sponsori: Editura Maxim, revista “Formula AS” si Sistemul Scolar din Georgia au contribuit la reusita acestuia prin logistica oferita, parteneriat si consultanta acordata. Ideea evenimentului, conceput de catre fondatorii UNIFERO -in persoana d-nei Smaranda Livescu (Atlanta-SUA) in calitatea de presedinte a Organizatiei si a d-lui Viorel Maior (Israel). Am avut sustinerea si contributia ONG-urilor din capitala, in speta Asociatia „Meridiane Socio-culturale” si Fundatiei Culturale „Dana Ardelea” privind desfasurarea spectacolului de la Palatul Parlamentului. Comunicarea s-a facut efectiv on-line, via internet cu toti partenerii in eveniment.

Deschiderea avut loc la Palatul Parlamentului, sala „C. Stere” fiind facilitata de Consiliul Pentru Romanii dinafara Granitelor. A beneficiat de prezenta unor personalitati (membri si nemembri) si organizatii din tara dar si din Anglia, Austria, Franta, Italia, Israel, Basarabia (RM), Portugalia, Ucraina si Statele Unite. La deschidere a participat si doamna senator Mihaela POPA din Iasi.

O scurta trecere in revista si salutul celor care din motive personale n-au putut fi prezenti la eveniment, au fost facute cunoscute celor prezenti.

A fost subliniata, odata in plus daca mai era nevoie, rolul femeii in societatea romaneasca, capacitatea ei de a sustine si pastra valorile morale, educationale, de formator al tinerei generatii, in calitatea sa de parinte, educator, om de afaceri, politician.

Tot aici a avut loc vernisajul expozitiilor de cartofilie si filatelie (prezentind chipuri de femei si evenimente de marca in istoria emanciparii femeii in lume)

si al lucrarilor executate de elevi din tara in cadrul concursului de Arta Plastica UNIFERO 2012.

By | 2017-07-02T14:29:43+00:00 iunie 22nd, 2012|2012|0 Comments

Leave A Comment