Festivalului Național Umanitar Artist în Weekend

Federația Artă, Muzică și Sport

 

                Festivalului Național Umanitar ”Artist în Weekend”

 

Bună seara dragi prieteni,

Astăzi a avut loc prima zi a Festivalului Național Umanitar ”Artist în Weekend” eveniment susținut de Federația Artă, Muzică și Sport, federație al cărei președinte este dl. Cristian Munteanu, un om deosebit, un mare promovator atât al culturii, cât și al sportului.

În câteva cuvinte voi face o scurtă prezentare spunându-vă că, Federația amintită, este acreditată la Parlementul European și Parlamentul României,  Federația Română a Asoc. Cluburilor și Centenarelor UNESCO, Asoc.Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională, Membri Asoc.Românilor din Cehia, Spania, Italia și multe altele.

Deasemenea, participă la importante conferințe internaționale, simpozioane, publică articole în diverse publicații atât în țară cât și în afara ei, are colaborări și parteneriate cu ambasadele unor țări ca; Japonia, Congo, Franța, Cehia.

Revenind însă la Festivalul Național Umanitar ”Artist în Weekend” menționez că la acest eveniment, au participat concurenți de vârste mari și mici, care s-au întrecut în prezentări de programe de bun gust și de mare calitate artistică.

Programul în sine, a cuprins:

Lansări de carte, lansări a căror  prezență dar și prezentare a fost deosebită, cuprinzând scrieri a căror valoare, a fost pusă în evidență de autori și, sigur că voi aminti și câteva dintre numele scriitorilor premiați.

D-na Aneta Badea, sensibilă poetă din Galați, care a obținut primul loc, la secțiunea poezie, urmată de reprezentantele orașului Constanța, scriitoarea Vasilica Mitrea și poeta Garofița Jianu, care au obținut tot locuri fruntașe.

Clubul ADER Seniorii Cetății din București, a fost reprezentat de Mariana Grigore sensibila poetă, care în cuvântul său ne-a destăinuit ce înseamnă trăirile din împletiri  de vise încă împrimăvărate și sigur că astfel a reușit să convingă juriul că merită locul I, la poezia clasică prezentată de domnia -sa.

Artistul plastic, Dorina Ivan-pictură ceramică,  a fost și ea prezentă cu lucrări într-o paletă de coloristică veselă (tablouri)peisaje pictate în mirificul decor autumnal sau, scene cristice frumos încondeiate pe vase de ceramică. Deasemeni și lucrările de mare calitate ale artistei  au fost răsplătite cu premiul I.

Tot un prim loc  a revenit și maestrului Mihai Catruna grafician, ilustrator și pictor, prezent și el cu portrete, grafică-tuș și peniță.

Trebuie să menționez că pe lângă diplome, câștigătorii au mai obținut  medalii și cupe. Tot cu premii  însemnate au fost răsplătiți și copiii de la Dgas-sect.4, care au dansat  ”Dansul Călușarii”-superbul nostru dans popular, expresie a tradiției oltenești,  

au urmat dansuri acrobatice-Contorsionism, puse în scenă de talentații elevi pregătiți la Școala de Circ Burdusi-

apoi reprezentanți ai Academiei de balet și dans-Modern Dance With Me Studio din Capitală, care au interpretat cu măiestrie numere speciale de dans clasic și modern.

La loc de cinste s-a aflat și Duo-Dans-contemporan 

avându-i ca protagoniști pe elevii, Cadar Luca Iosif și Cadar Ana.

Toți participaținii au fost premiați dar de-nțelege că cei mai meritoși s-au clasat pe locurile cele mai fruntașe iar trofeul a fost obținut de reprezentanții Școlii de Circ-București conduși de d-na dir.Flori Budurusi.

Așadar, programul cultural desfășurat în această zi și pe parcursul a mai multor ore, ne-a umplut de emoție, încântare și admirație; nici nu putea fi altfel…dar, cum să nu amintesc și de prestigiosul juriu din care  au făcut parte membri importanți a căror misiune a fost destul de dificilă; d-na dir. Flori Buduruși-președinte, dl. Ing.instr.Octav Eugen Munteanu reprezentat federație și d-na Elena Volcinschi-scriitor, președinte-festival .

Dragi prieteni, am revăzut și cu această ocazie, o parte a ceea ce putem numi un popor talentat, copii a căror copilărie, înseamnă renunțarea la multe ore de joacă și distracții, pentru că numai așa își pot împlini visul, renunțări și sacrificii făcute și de părinții lor și nu în ultimul rând trebuie menționat și marele merit care este și al dascălilor, cei care îndrumă mlădițele spre împlinire.

În concluzie a fost un eveniment în care aproape că cele șapte arte s-au împlinit miraculos. Mulțumiri pline de respect, d-lui, Cristian Munteanu, Președintele Federației Artă, Muzică și Sport, pentru felul în care știe, cum să organizeze acest gen de evenimente de o mare însemnătate culturală, educativă și spirituală din care mai aflăm că noi românii suntem mai departe pregătiți mereu să fim în slujbă pentru solidarității  umane.

   

Întocmit, Elena Volcinschi scriitor

 

By | 2019-01-29T14:37:11+00:00 noiembrie 22nd, 2018|2018|0 Comments

Leave A Comment