Clasic e fantastic – COPILARIA MARILOR COMPOZITORI – pt. copii 4 – 10 ani

Un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor de 4-10 ani.

Clasic e fantastic a început cea de a cincea stagiune. Este un proiect de educatie prin si pentru muzica si se desfasoara pe doua directii: educativele „mari” pentru copii de peste 7 ani (Sala mare a Ateneului Roman) si educativele” mici” pentru copii intre 3 si 10 ani, din noiembrie 2012 in Sala mare a teatrului Odeon si pe viitor peste tot prin tara.

Proiectul este rezultat al colaborarii dintre Filarmonicia „George Enescu” si Asociatia „Clasic e fantastic”. Filarmonica este producator pentru educativele “mari” iar Asociatia este producator pentru educativele “mici.

Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni sunt spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 3 şi 10 ani. Povestea spune ca doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rand, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin, în cămăruţa lui Richard Wagner, în grădina din faţa casei lui George Enescu.

Astăzi, bătranul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începand chiar de la varste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

By | 2017-12-04T13:47:07+00:00 august 23rd, 2015|2014 - 2015|0 Comments

Leave A Comment